top of page

Nytt år med nya möjligheter!

2017 blev ett år med mer fokus på arbetet än på gården och dess utveckling. Vår förhoppning är att 2018 skall ge oss mer tid till gården, men än vet vi inte hur det går med det. Lillstugan är dock städad och fin efter julens besök och redo att ta emot nya gäster.

Det är roligt att en del gäster väljer att återkomma år efter år. En av dessa är en dam från Belgien som i flera år bott någon vecka tillsammans med sina barn hos oss, numera känns det som att återse gamla vänner. I April 2018, kommer de tillbaka till oss .

Edited Image 2016-02-08 13-12-17
IMG_7631
IMG_7041
IMG_5330
IMG_4518
Feb
IMG_4304
IMG_4353
IMG_4397

Februari

Vi drar till Thailand!

Vi anlitade en tillförlitlig tjej till att ta hand om våra  hästar här hemma medan hela familjen gav sig iväg på en resa till Thailand. Vi förflyttade oss tre gånger och bodde på olika hotell, resan var helt underbar och något jag varmt kan rekommendera. Tidigare har jag sagt att resan till Thailand är för lång, det är för många svenskar där och jag vill inte åka dit. Men mina barn övertalade oss och det ångrar vi verkligen inte, jag kan nu förstå varför det är ett så populärt resmål. Människorna är hjälpsamma, barnvänliga och trevliga, naturen är så olik den Svenska men helt fantastisk ändå, maten är god och baden underbara. Jag reser gärna tillbaka!

IMG_2774.jpg
IMG_2817.jpg
IMG_2779.jpg
IMG_2886.jpg

Mars - April

Vinter är lång i år och snön ligger fortfarande kvar trots att det borde vara vår.

På våren är det många födelsedagar att fira, Mila 1 år, Agnes 2 år och Jack 6 år är vårens viktigaste dagar att fira.

Jack är på besök och vi tar en härlig promenad till utsikten. En fika och en stunds vila på bänken är alltid uppskattat.

IMG_3006.jpg
IMG_2935.jpg
IMG_3011.jpg
IMG_2922.jpg

Maj

Våren har kommit sent, snabbt och intensivt. Redan i Maj övergår den till sommar. Hästarna släpps på betet den 1 Maj och en av höjdpunkterna under Maj tyckte Agnes det var när grannen släppte sina lyckliga får på grönbete. Vi fick hjälp av Caroline och Martin att röja upp och elda det som röjdes bort. Då passade vi på att ta en paus med korvgrillning.

IMG_3099.jpeg
IMG_3111.jpeg
Sommar

Sommaren 2018 går till historien som en extremt varm och torr sommar. Många har problem med att skaffa hö så det räcker över vintern. Som tur är har vi redan bokat vårt hö hos Ekby foder som lovar att leverera allt vi beställt. Värmen gör det givetvis varmt och skönt att bada i närliggande sjöar men vattennivån är lägre än på länge.

Vi har ansökt om EU bidrag för att renovera dammen eftersom den läcker med påföljden att nu när det är så torrt har den nästan torkat ut. Förhoppningsvis kommer vi igång med restaureringen i slutet av Augusti när alla fåglar och övriga djur har häckat klart.

IMG_0231.jpeg

Hösten är här och barnbarnen Mila och Jack är på besök. Mila gillar att hjälpa till att mocka med

Jack föredrar att kasta pil. Det är roligt att det finns plats för att kunna roa sig på flera olika sätt i stallet. Då blir alla nöjda och glada :-)

IMG_0267.jpeg
IMG_0390.jpeg

Vid Flämsjön där mina föräldrar har en sommarstuga kan man verkligen se hur lågt vattnet har blivit. "Vanliga" år brukar vattennivån gå ända upp till gräset. I år är det extremt lågt och gräsmattorna torkar ut. Vi hoppas att detta inte är ett resultat av all luftföroreningar och utsläpp utan något som är övergående. Men man kan verkligen undra vart världen är på väg.

IMG_0142.jpeg
IMG_0149.jpeg

Zigge som tidigare haft fång, förorsakad av den sjukdom han haar PPID får åka till hovslagaren Jimmy som jobbat på Husabys hästklinik för att göra hovarna fina. Han klarar sig bra utan skor eftersom han  bara lever pensionärsliv.

Hjärta

December

Zina som vi under en tid känt att det varit något som inte var helt bra fick åka iväg till veterinären för en riktig genomgång. Hon var inte halt men efter böjprov visade hon sig vara halt på alla fyra benen. Efter sprutor i lederna fick hon åka hem för att vila. Efter ytterligare någon vecka var vi tillbaka och eftersom haslederna fortfarande inte var helt bra, fick hon ytterligare en spruta i varje hasled.

Då hände det som inte får hända - på något sätt har bakterier kommit med in i leden och förorsakat en infektion. Hon blev därför tvungen att opereras och fick stanna kvar på kliniken i Skara ett par dagar. Nu hoppas vi bara att det skall lösa sig, men risken för att det aldrig blir bra igen är stor. 

En gång på 10 000 händer det att sprutor förorsakar infektioner så vi hade verkligen otur.

Julen närmar sig och snön har fallit. Inte så mycket men det täcker marken och gör att julstämningen infinner sig.

IMG_0431.jpeg
IMG_0406.jpeg

Dan före dan firas traditionsenligt med pizzabak i vedugnen och bingolotto.

IMG_0405.jpeg
IMG_0462.jpeg

På julafton kom tomten som vanligt med klappar till alla snälla barn.

Vi firade i år julafton tillsammans med alla våra fyra barn och deras familjer. 

Vi är lyckligt lottade som har en stor familj.

Ytterligare ett åt till ända, nu ser vi fram emot 2019!

bottom of page