top of page

Åren går bara fortare och fortare.

Tiden går faktiskt inte fortare när man blir äldre, året har fortfarande 365 dagar och varje dygn 24 timmar. Men det känns som om det går fortare och fortare. Hjärnan måste ta in information och sortera den i en begriplig ordning för att vi ska kunna uppfatta något. Det är också en av anledningarna till att vi upplever att tiden går snabbare när vi blir äldre. När man är yngre så är det så pass många nya intryck vilket gör att hjärnan måste lagra och bearbeta informationen mycket mer än vad den behöver när vi är äldre, påstår forskningen i alla fall. För att få tiden att gå långsammare behöver man alltså skaffa fler nya intryck och lära sig helt nya saker. Kanske blir det en av årets utmaningar vem vet.

Pytte eller Salstas Gareth som han egentligen heter, kom till oss strax före nyår men redan andra dagen fick han kolik. Det blev så illa att han fick åka till kliniken i Skara och stanna kvar över nyåret. Men när han kom hem igen fanns glada barn som väntade på honom

Att åkta till Göteborgs horseshow tycker väl alla är det roligaste som finns! Lilla Stina som fick följa med mamma och mormor uppskattade det mycket.

Årets skidresa gick till Idre.

Idre

På våren kom fåren, till glädje för både barn och vuxna.

 

På övre ängens stenigaste del,  närmast Skalmesäter har de fint bete hela sommaren. 

Agnes har gett dem alla namn. Palle är favoriten.

Cola som drabbats av pålagringar som gör att hon blir halt så fort hon rids för mycket, får bli avelssto. Inte riktigt vad vi tänkt oss men detta blir roligt. Till vårens 2021 hoppas vi på ett litet vackert föl efter C-future.

Rådjur och svanar är några av sommarens vanliga besökare på Dämman.

Pytte tränar på att inte vara rädd för konstiga saker. Han är väldigt duktig, lite rädd till att börja med men vänjer sig fort.

IZAK i ett hav av vitsippor.

Vår trogna "vakthund" 15 år i år men still going strong. En vacker Dansk-Svensk gårdshund.

Caroline & Zina, Agnes & Pytte

En sorglig dag

Min älskade pappa gick bort en vacker dag i Juli. Så många vackra minnen lämnar du efter dig, jag saknar dig.

Sommarstugan

Vi har glädjen att ha en sommarstuga intill Flämsjön bara några får kilometer hemifrån. Här tillbringar vi många soliga dagar. Midsommarfirande och kräftskriva är de flesta åren självklara fester.

Vi bygger väg!

Vilken tur att vi har en sådan duktig svärson med en fin traktorgrävare. Vi bygger en väg så att vi nu kan köra runt stallet och gör stallplanen större, det underlättar verkligen vardagen.

Silverfallen

Att ta en promenad med familjen och vänner upp till Silverfallen för att grilla korv är ett nöje som passar så bra i dessa tider då Corona satt krokben för alla resor och andra roliga inomhus aktiviteter.

Kusiner och bästa vänner. 

bottom of page