top of page
2019 året har startat!

Året började med att hårda vindar drog in över oss och ett av träden i allén klöv sig. Träden i allén börjar alla bli gamla så det är sådant som händer. Motorsågen fick komma fram och uppröjning ske. Eftersom vi inte själva behövde mer ved la vi ut det på nätet och några som var i behov av ved kom och hämtade.

Grilla korv kan man aldrig göra för ofta.

Efter att vi hjälpts åt att röja lite uppe hos Caroline och Martin bjöd de på grillad korv. Aldrig smakar korv så gott som när man har jobbat i skogen och grillar korven över öppen eld tillsammans med familjen.

IMG_0529.jpeg
Till veterinären på kontroll

Zina är på kontroll efter infektionen i leden. Än är det inte bra - tråkigt - men sådant här kan ta lång tid att läka. Vi får vara glada att det inte blev värre. Lite längre tid till rehabilitering bara så skall det säkert bli bra.

IMG_1390.jpeg

Lilla Stina kom till värden, en stolt stora syster tar väl hand om sin lilla syster.

Senare under året döptes Stina, Margit i Lerdala kyrka. Till gudföräldrar fick hon Frank & Marie

IMG_2294.jpeg
Augusti

Det årliga kräftfisket i bäcken är alltid lika spännande. Det har varit flera torra somrar vilket gjort att vattennivån sjunkit men än var det nog med vatten för att kräftorna skulle trivas så det blev en god fångst.

September jag fyller 60 år! 
kräfta.jpg
IMG_1978.jpeg

2019 är året jag fyller 60 år och det måste förstås firas rejält. Först åkte vi med alla barn och barnbarn till Österlen. En härlig resa med massa aktiviteter som både stora och små uppskattade.

IMG_1989.jpeg
IMG_1961.jpeg
IMG_1580.jpeg
IMG_2019.jpeg

Efter det drog vi vidare till vackra Nice med  goda vänner.

IMG_2134.jpeg
IMG_2033.jpeg
IMG_1502.jpeg
Växthuset

Efter röjningsarbete gjorts i den bortre delen av trädgården hittade vi en gjuten platta med gjutna karmar på båda sidorna. Länge har vi funderat på vad vi skall göra med detta fynd. Eftersom jag gillar att odla föreslog Thomas att vi skulle bygga ett växthus, 2019 blev det äntligen verklighet av planen. Vi köpte en byggsats av Willab garden som ställts på en mur av tegel. Resultatet blev så bra, vi är mycket nöjda. Här kan vi odla för både nytta och nöje och även sitta och mysa en regnig dag.

IMG_3268.jpeg
IMG_3725.jpeg
bottom of page