top of page

Hästarna

Under åren har olika hästar kommit och gått men i dagsläget finns 4 hästar av blandade åldrar i Stall Dämman.

Nedan finns en mer ingående presentation av dem.

Zyclone (Zigge)

e. Zeppelin, Modesto

f. 1995

Kallas hemma för Zigge. Han kommer från Tyskland och köptes genom Magnus Österlund 2002. Trots att han börjar bli till åren finns det en hel del krut kvar i honom.

 

Med Marianne har Zigge startat medelsvår dressyr och med Caroline har han varit med i elitlaget i hoppning 2003 samt startat medelsvår dressyr.

RIP vackra Zigge. Hösten 2021 fick Zigge galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. 

 

 

 

Converse (Cola)

e. Converter II, Larius W

f. 2011

Converse, eller Cola som vi kallar henne till vardags kom till oss våren 2012 från Westlife AB. Hon är en mycket personlig och nyfiken häst. Bästa kompisen är Carolines hund Astor. Cola är en hopphäst som vi hoppades skulle bli en lovande stjärna.

Colas mamma, Laura e. Larius W var en mycket lovande hopphäst som dessvärre skadade sig i hagen och därefter fick gå in i aveln. Laura är nära släkt med Ludger Beerbaums världscupshäst All Inclusive som i OS 2008 placerade sig på en 6:e plats induviduellt.

 

Cola är dock en riktig olyckskorp som skadar sig hela tiden. Till slut så skadad att hältan inte ville läka. Nu betäckt med C-future så till försommaren hoppas vi få en vacker lite fölunge. 

Nu är Cola återigen betäckt, denna gång med Kentucky van't Ruytershof. Denna gång håller vi tummarna för att det blir ett sto. Tyvärr togs det sig inte denna gången så nu får vi vänta och göra ett nytt försök 2022.

IMG_5099.jpeg
Cian D
e: C-future
f. 2021

Ett vackert litet hingstföl föddes den 12 Maj 2021. Han visade sig vara en riktig liten buse från första dag och ville inte göra som de flesta andra föl gör, följa med mamma när man går ut. Därför fick han redan tidigt lära sig ha grimma på sig och man får med hjälp av grimman och knuffa på med en arm få honom att följa med. Lite extra jobb, men det lär honom tidigt att hanteras.

Just nu är han och mamma Cola på bete tillsammans med flera andra ston med för, hos Anna på Of East.

Zina

e. Cardento, Kaliber

f. 2003

Zina är Carolines hopphäst och har varit i vår ägo sedan 2010. Tidigare ägdes hon av Sofie Spaak och Christoffer Andersson på Nydala Equestrian. Zina har även fått ett föl 2005 som idag ägs av Nydala Equestrian. En mycket lovande valack efter Corlinsky G som heter Crush.

 

Tillsammans har Caroline och Zina startat upp till 1,30 hoppning och var under våren 2013 med i Div. 1 laget.

 

 

IMG_2543.jpeg
Salstas Gareth (Pytte)
e: Salstas Splendid
f. 2014

Pytte är en härlig liten ponny om än ibland lite för pigg för de små barnen. Som tur är är Caroline liten till växten och kan rida honom ibland, men med lite hjälp fungerar han även bra till de små.

När barnen vuxit till sig lite kommer de att ha en duktig ponny att träna och tävla med.

bottom of page