Hästarna

Under åren har flertalet hästar kommit och gått men i dagsläget ingår 3 hästar av blandade åldrar i Stall Dämman.

Nedan finns en mer ingående presentation av dem.

Zyclone

e. Zeppelin, Modesto

f. 1995

Kallas hemma för Zigge. Han kommer från Tyskland och köptes genom Magnus Österlund 2002. Trots att han börjar bli till åren finns det en hel del krut kvar i honom.

 

Med Marianne har Zigge startat medelsvår dressyr och med Caroline har han varit med i elitlaget i hoppning 2003 samt startat medelsvår dressyr.

 

 

 

 

Converse

e. Converter II, Larius W

f. 2011

Converse, eller Cola som vi kallar henne till vardags kom till oss våren 2012 från Westlife AB. Hon är en mycket personlig och nyfiken häst. Bästa kompisen är Carolines hund Astor. Cola är en hopphäst som vi såsmåningom hoppas kommer visa framgång på tävlingar. 

 

Colas mamma, Laura e. Larius W var en mycket lovande hopphäst som dessvärre skadade sig i hagen och därefter fick gå in i aveln. Laura är nära släkt med Ludger Beerbaums världscupshäst All Inclusive som i OS 2008 placerade sig på en 6:e plats induviduellt.

 

Cola är dock en riktig olyckskorp som skadar sig hela tiden. Nu är hon dock helt frisk igen och ifull gång om än lite efter i utbildningen. 

Zina

e. Cardento, Kaliber

f. 2003

Zina är Carolines hopphäst och har varit i vår ägo sedan 2010. Tidigare ägdes hon av Sofie Spaak och Christoffer Andersson på Nydala Equestrian. Zina har även fått ett föl 2005 som idag ägs av Nydala Equestrian. En mycket lovande valack efter Corlinsky G som heter Crush.

 

Tillsammans har Caroline och Zina startat upp till medelsvår hoppning och var under våren 2013 med i Div. 1 laget.

 

 

Vi har för närvarande en ledig stallplats.
800:-/månad. Då ingår in och utsläpp alla dagar men inget foder. Hö finns att köpa. Ring för mer information. Marianne 0702102630.

© 2013  Dämmans gård. All rights reserved

  • facebook-square
  • YouTube Square