top of page

Nytt år nya möjligheter!

2016 firades in hemma hos goda vänner. Det var en trevlig kväll med sedvanligt med god mat, som männen tillagade medan vi tjejer umgick och drack en drink. Vid tolslaget tittade vi på ett fyrverkeri och önskade varanda gott nytt år med ett glas champanje.

 

Lillstugan var uthyrs över nyårshelgen till ett par från storstaden som p.g.a. sina två hundar som är skotträdda ville fly från stan med alla smällare och rakter. Vi kunde inte utlova fullkomligt lugn men de hade bara hört några få raketer på långt avstånd så hundarna, husse och matte fick en lugn kväll.

Löshoppning

Då Caroline och Martin skall få barn i mitten av Mars har tävlandet legat helt nere i en längre tid. Caroline rider fortfarande men numera bara på de två "gamla" hästarna som hon känner väl och vet hur de reagerar. Lilla Cola har därför fallit på mig att ta hand om. Då jag inte är så jätteduktig på att hoppa beslutade vi ta med henne på lite löshoppning på Grevagården. Hon var skötte sig mycket väl och hoppade riktigt ba.

Våren är i sikte

Det känns som om vintern har varit extra lång i år men nu har det mesta av snön smält bort, bara några smutsiga högar finns kvar, vårblommorna börjar komma upp och det känns som vår i luften. Lillstugan är uthyrd över påsken till en Belgisk familj, det kommer bli roligt att få träffa dom, visa vår vackra omgivning och träna lite på engelskan. 

Skrivarstugan renoveras

På kullen strax intill dammen finns ett mindre timmerhus där Astrid - som ägden gården före oss - skrev en del av sina böcker. Taket var dock väldigt dåligt redan då vi köpte gården, och nu har det gått flera år och blivit riktigt dåligt. <nu har dock renoveringen startat och stugan skall få ett nytt tak. Möblerna som fanns där har kastats och istället för tegel får taket fin mönstrad papp till takbeklädnad. Då lutningen på taket är så liten fungerar detta bättre. Vi vet inte riktigt vad vi skall använda huset till, men det är ju synd om det blir så dåligt att det rasar ihop. Kanske kan jag skriva en bok där när jag går i pension och får massor av tid till mitt förfogande.

Svanarna har fått ungar

Även i år har vi ett svanpar i dammen. I början av säsongen var det flera men endast ett par har stannat och fått ungar. Jag hoppas de alla tre överlever, förra året strök alla ungarna med. Livet i naturen är hårt, men nu har vår jägar Martin skjutet av en del räv så chanserna för övriga djur i naturen att få överleva är nu större.

Izak har flyttat in

Izak är vår dotter och mågs Dansk - Svenska gårdshund. Då de även har en jakt Border terrier har det p.g.a. spädbarn i huset blivit alltför mycket för dem att ha två hundar i huset som triggar igång varandra och skäller så att Agnes vaktar. Vi är väldigt lyckliga över att få ha Izak hos oss på heltid, han är en underbar hund som kan gå lös på gården och älskar att gå långa skogspromenader. Men favoritsysselsättningen är nog att ligga i sängen under täcket och mysa tillsammans med hans nya husse och matte.

Barndop

Mitt i högsommaren var det dags för lilla Agnes, Majken att döpas i Lerdala kyrka. 40 personer kom och beundrade henne och gav henne fina presenter. Det var en väldigt vacker och lyckad tillställning.

Sommar fåglar

Sommaren är vacker och småfåglar kläcks både här och där. Ett sädesärlorna valde att lägga sina ägg i blomlådan som hänger utanför stallfönstret. Det var väldigt spännande att på så nära håll kunna se hur de växte till sig. Ett litet ruggigt par fågelungar satt uppflugna på en av stolparna till hagen, jag vet inte vilken sorts fåglar det var, men väldigt söta var dom. I slutet av sommaren har svanungarna vuxit till sig riktigt rejält, en har dock försvunnit men två har klarat sig.

Gäster i lillstugan

Under våren och sommaren har det under många veckor varit gäster och bott i lillstugan. Alla väldigt trevliga och vi tror dom trivts bra här. Vi hoppas givetvis att några vill komma hit även i höst och vinter och vi har även använt den till boende av våra egna gäster.

Hösten är här

All semester är slut och hösten är här. September blev en riktigt fin månad med mycket sol. Det har regnat väldigt lite hela hösten så vattnet i dammen har sjunk till mycket låga nivåer, det är nästan så att man hoppas på regn så att den fylls på igen.

Nu är det jul igen

Årets julafton var den första på många år som vi inte firade hemma. Fast vi var inte så långt bort, det är ju pga hästarna ganska svårt för oss att åka hemifrån längre tider. Men Caroline och Martin bor så nära att jag kunde ta fyrhjulingen genom skogen för att ta in och mata hästarna på kvällen. Vi hade knytkalas tillsammans med två söner och Carolines svärföräldrar, det var en mycket trevlig kväll och härligt att se Agnes glädjas åt julklapparna, även om det var pappret och snörena som var roligast.

Gott nytt år

Vi åkte in till Skara och firade nyår med några vänner. Vid tolvslaget gick vi - trots regn och dimma ut för att titta på stadens fyrverkeri. Nu väntar ett nytt år med nya utmaningar. I 6 år har vi nu bott på Dämmans gård. Tiden går ruskigt fort när man trivs med tillvaron.

bottom of page